Sekcija teoretskih muzičkih predmeta

U martu 2016. godine, Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije je u okviru regionalnog aktiva muzičkih škola Beograda oformila sekciju teoretskih muzičkih predmeta.

 

U rad sekcije uključeno je više od 150 nastavnika solfeđa i ostalih teoretskih muzičkih predmeta, kako u osnovnoj, tako i u srednjoj muzičkoj školi. Sastanci sekcije održavaju se dva puta godišnje i na njima se razmatraju aktuelna pitanja vezana za rad nastavnika u ovoj oblasti.

U cilju unapređenja nastave solfeđa i teorije muzike, članovi sekcije iz više beogradskih muzičkih škola prikupili su i obradili primere testova koji su u toku školske 2015/2016. godine korišćeni u okviru smotri i ispita iz navedenih predmeta u osnovnoj i srednoj muzičkoj školi.

Preuzmite primere za sve razrede osnovne i srednje muzičke škole.

Aleksandra Karalić, predsednik sekcije

 

Kao prilog možete preuzeti zadatke iz solfeđa i teorije muzike sa prijemnih ispita za upis u srednju muzičku školu (period 2003-2016, za oba obrazovna profila, muzički izvođač i muzički saradnik – teoretičar) koji sadrže diktat, test iz teorije muzike, pevanje s lista i ritmičko čitanje (parlato).

 

Prilog

Sadržaj ovog sajta je zaštićen autorskim pravima čiji je nosilac i koja zadržava Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije.

Loading...